Bu da ne?

 

Bu da ne?

Değişken, bir değeri depolayabilen bir bellek konumudur. Değerlerin saklandığı bir kutu olarak düşünülebilir. Kutuda tutulan değer değişebilir veya değişebilir. Ancak her değişken yalnızca bir veri öğesini tutabilir.


Dizi, her biri tek bir veri öğesini tutan, ancak her kutunun aynı adı paylaştığı bir dizi bellek konumu - veya 'kutu'dur. Bir dizideki tüm veriler aynı veri türünde olmalıdır.


Örneğin, bir oyundaki bir puan tablosunun on puan kaydetmesi gerektiğini hayal edin. Bunu yapmanın bir yolu, her puan için bir değişkene sahip olmaktır:


skor_0

puan_1

puan_2

puan_3

puan_4

puan_5

puan_6

puan_7

puan_8

puan_9

Bu işe yarayabilir, ancak daha iyi bir yol var. İlgili tüm verileri tek bir ad altında tutmak çok daha kolaydır. Bunu bir dizi kullanarak yapıyoruz.


Her biri bir puan tutan on değişkene sahip olmak yerine, ilgili tüm verileri tutan bir dizi olabilir:


puan (9)

Bu diziyi kullanarak, 10 veri öğesinin tümü tek bir yerde saklanabilir.


Bir dizideki her 'kutu', bir öğe olarak adlandırılır.

Bir diziyi, bir tabloda bulunanlar gibi bir hücre dizisi olarak düşünmeye yardımcı olur. Her hücre bir öğeyi temsil eder:


Diziler, her öğenin bir değeri tutabileceği bir dizi kutu gibi bir veri yapısıdır.

Tek tek değerler veya dizi öğeleri, bilgisayarlar 0'dan saymaya başladığından 0'dan 9'a kadar numaralandırılmıştır.


dizileri adlandırma

Diziler değişkenler gibi adlandırılır. Parantez içindeki sayı, dizinin kaç tane veri öğesi tutabileceğini belirler. Dizi puanı (9) on veri öğesinin saklanmasına izin verir.


Birden fazla veri öğesini tutan herhangi bir tesis, veri yapısı olarak bilinir. Bu nedenle, bir dizi bir veri yapısıdır.

Post a Comment

0 Comments